Search:

marți, 27 mai 2008

pledorie femeii, pledorie TIE

Geneza

Create de Dumnezeu si obiect al adoratiei barbatilor, femeile sunt un amalgam sublim de emotii, sentimente si trasaturi fizice. Mai intai, a fost Adam. Apoi Eva, pentru a ii suprima siguratatea. Sau, cel putin, asa stim noi. Dar daca Eva a fost creata in scopul optimizarii rasei umane?

Plasmuita precum un miez, din esenta masculina, femeia este o specie unica, deosebita, creata parca din dorinta de perfectionare a succesorilor muritori. A fost creata din iubire, pentru a fi iubita. Antagonic barbatului, femeia poseda nu doar particularitatile lui, ci mult mai mult decat atat. Nascuta din miracol, ea insasi este un miracol. “Sculptura” divina si splendida, are daruri si puteri aproape supraomenesti.

Idealul uman

Te farmeca, te ispiteste si te atrage in mrejele ei asemenea unei sirene… Te iubeste si te ridica pe piedestalul glorios al nemuritorilor, acela din al noulea cer. Te converteste in ceea ce nici macar tu nu stii ca vrei sa te preschimbi.

Ea este:

- Ariadna ce te calauzeste cand te simti ratacit si pierdut in labirintul existentei tale.

- Oglindirea feminina a lui Samson, capabila sa invinga tot, insa prea capabila de a fi umana si vulnerabila.

- Lumina serafica si realitatea crunta descoperita de om in Mitul Pesterii, al lui Platon.

- Reprezentarea lui Sisif: persecutat, dar niciodata fara ambitie, mereu in cautarea beatitudinii si a unui final encomiastic.


Alungarea din Rai

Nici macar alungarea din Rai nu se poate numi colaps… Oare marul ispititor si otrava infiltrata in ratiunea ei nu sunt doar pretexte pentru a motiva cumva aspiratiile Creatorului de a ne fauri pe noi, restul, de a duce mai departe semintia acestei fiinte aproape perfecte? Ar fi fost oare de dorit sa dainuiasca un singur exemplar din aceasta paradiziaca “opera” de arta? Este, pana la urma, caderea din Rai, o tragedie acuta? Am mai fi fost noi inzestrate de o asemenea multitudine de aptitudini daca nu am fi fost “gratiate” in urma fiascoului edenic? Nemuritoare fiind, nu s-ar fi regasit Eva mai degraba intr-un proces de involutie, decat intr-unul de ascendenta a treptelor genezei? Prin ce minune teribila am mai fi existat noi, clinoroamele chintesentei feminine?

De ce?

Continuand seria intrebarilor, finalizez cu o ultima dilema: totusi, de ce a fost Eva predestinata lui Adam? Sau, mai bine spus, de ce nu a creat Dumnezeu tot un alt barbat, mai virtuos, mai apt, mai inzestrat, mai iscusit, mai abil? Oare nu din dorinta de procreare? Un lucru este clar: barbatului i-a fost menita femeia.

Si totusi, revenind la afirmatia de la originea celor spuse, de ce as iubi o femeie, cand mi-a fost harazit, precum si celorlalte femei, barbatul?

Pledoarie TIE, femeii!

Pentru ca o femeie stie sa iubeasca o alta femeie. Pentru ca orice mister al ei devine notorietate. Pentru ca stie sa zambeasca chiar si atunci cand se simte rapusa; ba mai mult, este perfect capabila de a transmite energia ei pozitiva si celorlalti. Pentru ca poarta in privire si cerul, si pamantul, si aerul, si apa, si focul ce iti mistuie si trupul si sufletul. Pentru ca este incredibil de frumoasa, gingasa si gratioasa, indiferent de momentul zilei sau de starea de spirit. Pentru ca in fiecare lacrima a ei varsata se ascund toate emotiile pamantesti si cele ceresti, indefinibile prin cuvinte, toate portretele barbatilor ce au pasit violent in viata ei, si i-au strapuns cu brutalitate inima. Pentru ca in ea regasesti fiecare frunza cazuta toamna din copaci si nostalgia pe care o trezeste, fiecare fulg picat iarna din cer si imortalizat apoi pe fereastra casei, fiecare ghiocel renascut precum pasarea Phoenix si fiecare fir de nisip avantat de briza marii catre necunoscut. Pentru ca este ansamblul desavarsit dintre diafan si diabolic. Pentru ca stiu sa se faca adorate de cei din jur prin complezenta, docilitate, sinceritate absoluta sau dominare. Pentru ca sunt tot mai lipsite de inhibitii si de temeri. Pentru ca urca treapta cu treapta scarile sociale, datorita ambitiei, inteligentei, competentei, comunicativitatii si spiritului deschis. Pentru ca au cele mai frumoase forme fizice si un contur estetic fara cusur. Pentru ca iti pot mentine cumpatul sau te pot purta pe culmile placerii si ale desfraului. Pentru ca se ivesc neasteptat si stiu sa te surprinda. Pentru ca manifesta cel de-al saselea simt. Pentru ca nu se simt incatusate de nimeni si de nimic…

Pentru ca sunt ele insele… Pentru ca esti tu

Niciun comentariu:

Anunta-ti prietenii!

Trimite mai departe!
Spune prietenilor tai despre ofeliedepaine.blogspot.com. Da click pe imagine si trimite toturor prietenilor din lista ta de yahoo messenger.