Search:

marți, 27 mai 2008

Împlineşti planurile care le faci?

Trebuie să înţelegem ce ni se întâmplă, pentru că nu putem depăşi ce nu conştientizăm. Adevărata credinţă se hrăneşte cu teama pe care vrăjmaşul o aruncă în noi. Avem cu toţii puterea să facem orice, dar avem oare şi voinţa?Toate situaţiile prin care trecem au loc după un plan bine definit. Oamenii fac planuri, Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi, dar şi Satan are un plan. Trăim fie că dorim sau nu, după un plan. Viaţa se compune din mai multe planuri mici. Planul este locul de unde începe un obicei. Dacă facem un plan bun şi-l împlinim mereu, acesta va deveni un obicei bun.

Avem obiceiuri dăunătoare sănătăţii, slujbei, sau umblării noastre cu Hristos? Înseamnă că am urmat nişte planuri greşite. Satan este interesat să ne arate un plan antagonic planului lui Dumnezeu. Ai împlinit toate planurile pe care le-ai făcut? Aceasta va fi întrebarea pe care o va adresa Mântuitorul când vom sta în faţa scaunului de judecată şi evaluare. Dacă nu vom putea să răspundem cu un ,,DA“ sincer……. următoarea întrebare va fi ,,de ce nu ?“ Ce facem nu trebuie să afirme, ci trebuie să confirme. Oamenii cu o gândire sănătoasă îşi dau seama că lucrurile au legătură între ele şi că ceea ce fac astăzi va influenţa într-un fel ziua de mâine.

Mulţi trăiesc la întâmplare fără un plan, fără o ţintă şi nici măcar nu anticipează consecinţele. Sunt şi oameni care trăiesc în sfera probabilului, nu în sfera posibilului. „Probabil că nu o să am niciodată bani, copii, maşină, casă; probabil voi divorţa.“ Acum sincer, chiar dacă nu faci niciun plan, trăieşti deja după un plan. Multe guri vorbesc despre un plan, dar puţine minţi gândesc un plan.Dacă ai făcut un plan, şi anume să-l urmezi pe Hristos, află că nu vei primi curând o felicitare din partea diavolului. El va încerca să te atace în punctele tale vulnerabile, şi chiar dacă nu crezi că există, el va lucra ca şi anonim. Nici măcar apropiaţii tăi nu vor sărbători succesul tău. Succesul naşte deseori nemulţumire. De multe ori ne uităm la recoltele bogate ale altora, dar niciodată nu vom şti cu ce sacrificii şi câtă sămânţă au semănat.

Doar prin rugăciune se poate ajunge la succes. Dumnezeu este tot timpul ocupat să răspundă la rugăciunile copiilor Săi. Rugăciunea face ca situaţia ta să treacă în mâinile lui Dumnezeu, altfel, ea este ori în mâinile tale, ori în mâinile vrăjmaşului. Dacă nu te rogi, cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla este să nu păţeşti nimic. Vrăjmaşul nu-L poate opri pe Dumnezeu să te binecuvânteze.

Ai făcut un plan şi acum te plângi pentru ceea ce nu ai, în loc să te bucuri pentru ceea ce ai. Planul tău te-a adus în locul unde vezi că nu ai reuşit şi cauţi scuze, sau, mai rău, ai o părere proastă despre cei care umblă în biruinţă. Poate vorbeşti neîncetat despre nedreptatea din viaţa ta şi despre cum ai fost tratat şi neînţeles.

A fi credincios înseamnă a fi plin de roada Duhului Sfânt (vezi Gal. 5.22-23). Aceste atribute aduc percepţii diferite din partea celor necredincioşi. Semenii cred că noi nu ştim să vorbim, să ne comportăm, să evaluăm, să trăim, să facem şi să urmăm un plan. Adevărul este că nici nu ştim. Credinţa ne plasează tot timpul în grupul minoritar. Planurile noastre au altă destinaţie, alte forme de manifestare şi de înţelegere. Ele nu se potrivesc cu cele ale semenilor noştri şi ar părea că au dreptate.

Cei ce nu fac planuri au mai multe scuze: poate că nu ştiu de unde să înceapă, nu au fost învăţaţi, nu vor sau le este frică de eşec. Ar putea fi intimidaţi de eşecurile din trecut. Toate la un loc fac parte din strategia diavolului, în lupta lui pentru supremaţie.Vestea bună este că lupta a fost câştigată de Isus pe cruce. A stabili un plan cere timp, disciplină, curaj, perseverenţă, sinceritate şi pers-pectivă. Fă un plan principal şi urmează-l! Aşa, toate planurile tale zilnice se vor încadra în planul tău principal.

Scrie planul pe hârtie şi citeşte-l des (vezi Hab. 2.2). Creionul cel mai scurt este de preferat unei lungi memorii.

articol de Aurel Preda

Niciun comentariu:

Anunta-ti prietenii!

Trimite mai departe!
Spune prietenilor tai despre ofeliedepaine.blogspot.com. Da click pe imagine si trimite toturor prietenilor din lista ta de yahoo messenger.